Livsstil

Udskiftning af vinduer og døre

I har lavet et røverkøb. Det er et sommerhus. En smuk, lille hytte, der ligger i et naturskønt område. Med udsigt ned til havet. I fik det billigt, og I glæder jer til at tage det i brug til sommer. I ved dog, også at der skal laves nogle, arbejder i huset, så I ikke bliver udsat for, at det regner ind eller trækker fra vinduerne. Taget har i allerede fået styr på, og nu er det så vinduernes tur. I har besluttet, at I lige så godt kan få skiftet alle vinduerne i sommerhuset ud.

Større opgave

I ved godt, at udskiftning af vinduer og døre er en stor opgave. Det kommer til at gribe godt ind i opsparingen. Men hellere bruge pengene på, at sommerhuset bliver et rart sted at opholde sig i. Samtidigt ser I det jo også som en investering. Det vil helt sikkert være med til at hæve husets værdi, når alle arbejderne, I påtænker, er udført.

Alligevel er det jo ikke nogen skade, hvis man kan spare lidt på udgifterne. Og måske kan I få en ekstra rabat hos montøren, hvis I beder om, at han står for hele arbejdet.

Rationel og KPK vinduer

I har kigget på vinduer fra KPK og fra Rationel. I kender dem. Det er også sådan nogle vinduer, I har i jeres eget hus. Og de er gode. I vil dermed også kunne tale med montøren oppe i lokalområdet på en mere faglig måde, når I har lidt viden med jer. Fornuftigt nok. Ja, det er fornuftigt nok at undersøge markedet helt, inden man kaster sig ud i et dyrt projekt, som udskiftning af vinduer er.

Men lov mig nu, at I undersøger alle forholdene grundigt. Fik I at vide, at der måske er nogle særlige klausuler for hvilke materialer I må bruge, når I renoverer sommerhuset? Ved I, at der ofte er særlige bestemmelser for materialevalg, farver og lignende i sommerhusområder?

Undersøg lokale regler først

Det skal I undersøge. Det vil være så ærgerligt at investere i udskiftningen af vinduerne på et antaget – forkert antaget grundlag. I kan i det værste tilfælde få besked på, at I er nødt til at lave tingene om. Dobbelt investering i en og samme ting? Nej tak.

Derfor er det fornuftigt lige at sætte sig ind i, om der findes særlige regler for hvilke materialer I skal bruge, når udskiftningen af vinduerne sættes i gang. Spørg en lokal fagmand. En lokal arkitekt og en lokal montør. De ved det – med garanti. Og derefter kan I trygt sætte projektet i gang.

Jeg fortæller dette, fordi jeg selv har begået den dumhed ikke at undersøge sagerne helt til bunds. Det var en kamp at skulle søge om dispensationer. Det var ikke en ideel situation. Og sådan en situation skal I spares for.

Derfor er det meget fornuftigt, at I kigger på forskellige producenters vinduer inden i, søsætter projektet. Jeg er dog næsten sikker på, at vinduer fra Velfac eller Rationel kan blive godkendt af de lokale myndigheder, hvis der er særlige retningslinjer for det område, som jeres sommerhus ligger i.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *