Livsstil

At finde rejser online

man, woman and child holding hands on seashore

Så er vi inde i den periode, hvor de store festforberedelser begynder at tage fart. Der skrives artikler i damebladene om, hvordan du kan undgå de fedtholdige desserter. Du får gode råd om fitness og fedtfri julemad. Og ja, nogle af artiklerne foreslår simpelthen, at du og din familie skal vælge ikke at holde jul. Det er lige lovligt provokerende for dig at blive rådet til at rejse væk i julen. Du kan godt gå med til at spare på fedtet og godterne. Men ligefrem at tage til fremmede himmelstrøg for at undgå julen? Næh. Ikke tale om.

Lige efter jul er cool

Men lige efter jul, vil det være helt fint at kunne tage på en rejse til et sted, hvor du og familien kan motionere og få høvlet de par ekstra kilo væk, som alligevel sneg sig ind på taljen. Det giver faktisk god mening for dig at se på afbudsrejser allerede nu, men med afgang i januar. Sådan lige efter nytår. Det er bare lidt svært for dig at bestemme, hvor I skal rejse hen. Skal det være en af de mange spændende rejser til Tyrkiet?

Eller skal det være en af charterrejserne, der kan føre jer til Spaniens særlige motionsresorter? Det er en beslutning, som du helst ikke bør tage på vegne af alle i familien. Du bør faktisk tale med din familie om det. De større børn har måske nogle tanker, som du bør have med i beslutningen: Det kan være lidt kedeligt for store børn ikke at have mulighed for at deltage i aktiviteter sammen med jævnaldrende.

Børn på charterrejser

Omvendt, så har små børn nok ikke så mange erfaringer med ferie og charterrejser, så de vil sikkert bare nyde at være sammen med jer 24/7. Du skal altså ikke bare bestille en afbudsrejse til jer og så tro, at alle får en god oplevelse, fordi du er overbevist om, at det gør du. Så lyt også til dine store børns tanker og ønsker for, hvad en god ferie er.

Det kan godt være, at du skal lede lidt længere efter billige rejser online, for at imødekomme dine børns ideer og ønsker. Men det er tid, du bruger fornuftigt: En god charterrejse eller anden form for rejse vil jo give jer oplevelser og minder, som I altid vil have til fælles og kunne tale med hinanden om. Også til næste år og om tyve!

Familien har mange ønsker

Ingen siger, at du absolut skal imødekomme alle ønsker, som familien fremsætter. Men tal om det. Hvorfor kan I ikke tage på bjergbestigning? Hvorfor det måske ikke er nødvendigt, at I alle tager et dykkerkursus. ’Hvorfor, hvordan og hvorledes’ skal klarlægges og forklares, så alle er med på, hvad der skal til for, at I alle får en god oplevelse. Ja, der skal gives og tages lidt her og der. Og det kan være lidt surt at finde sig i at skulle give afkald. I sidste ende, så ender det altså med at jeres ferie i januar bliver skøn. Også selvom det blev en anden af de charterrejser end den, du oprindeligt havde kig på.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *