Livsstil

Hvad er en båndsav

Jeg er absolut ikke sikker på, hvad min mand har tænkt, da jeg så hans ønskeseddel. Han fylder 50 i næste måned, og naturligvis vil jeg give ham en fin gave. Han er et meget beskedent menneske. Han bryder sig ikke om at skille sig ud. Han kan lide at lave sine egne projekter i huset og haven. Han har i de snart 25 år, vi har været gift efterhånden, udviklet sine evner som håndværker ret godt. Og ja, han går da heller ikke ned på udstyr.

Ønskesedlen

Så jeg var glad, da han fortalte mig, at han har lavet en ønskeseddel. (Jeg havde efterlyst den i ret lang tid.) På hans seddel er der flere ting, som jeg ved, at vores børn vil give ham. Fx et æbletræ, som han skal plante der, hvor det gamle blev fældet. Han ønsker sig også skjorter og nye slips, så han ikke behøver selv at gå i byen for at købe dem. Han har skrevet præcise størrelser, farver og materialer, han foretrækker skjorterne, er lavet af.
Jakkesæt har han rigeligt af, så der er ikke noget behov for nye af dem.

Jeg ved også, at alle de gæster, der kommer til festen for ham, vil give ham proptrækkere, god vin, hjemmelavede tegninger (hans storebrors børnebørn), bøger og en masse andre brugbare og ubrugelige ting.

En båndsav

På hans seddel står der, også at han ønsker sig en båndsav! Og ja, jeg har besluttet, at hvis han virkeligt vil have sådan en, så skal han have den. Jeg har ikke spurgt ham om, hvad han skal bruge den til. Jeg har bare været på nettet for at kigge lidt efter båndsave, så jeg kan danne mig en idé om, hvad sådan en er, og hvad den koster.

Jeg siger dig, det er et mysterium for mig. Jeg har jo hæftet mig ved, at man kan få billige båndsave – og meget dyre båndsave. Og jeg er fuldstændig på bar bund. Jeg ved jo slet ikke, hvad han vil bruge den til. Jeg kan jo se, at en båndsav kan skære i træ, men også i stål eller pvc. Han har godt nok talt om, at han vil lægge et nyt gulv i kælderen, men han har ikke sagt noget om, at det skal være et trægulv. Jeg har bare antaget, at det vil blive et linoleumsgulv, fordi sådan et har vi allerede.

Det præcise ønske

Så jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte med at udfritte ham lidt diskret, så jeg kan komme nærmere på, hvad det i virkeligheden er, han ønsker sig. Der vil jo være lidt tosset, hvis jeg køber en af de rigtigt dyre båndsave, som kan alt muligt, og han slet ikke har brug for de funktioner. På den anden side, så ved jeg også godt, at hvis jeg køber en af de helt billige, så vil den måske begrænse ham i alle de projekter, han har planlagt. Godt værktøj er jo alt!
Hvad skal jeg gøre? Skal jeg få min søn herud og hjælpe mig? Ved han mere om båndsave end jeg? Næppe.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.