Livsstil

Livsstil på Fyn

Lige siden jeg var ganske ung, har jeg drømt om at leve på Fyn – mere præcist det sydlige Fyn. Der er et eller andet over det, ikke? Bakkerne, de mange smukke grønne områder og – ikke mindst – husene!

Stråtag er livsstil

Det er muligvis skørt, men jeg har altid forbundet et lækkert hus med stråtag med en lettere ophøjet livsstil. Sådan noget med god cognac i glasset og en klassisk cigar foran pejsen efter en udsøgt middag.

Fra drøm til virkelighed

For 3 år siden gjorde jeg alvor af drømmen! Jeg fandt mit drømmehus på Fyn, og ja: Naturligvis var det med stråtag!

Virkeligheden var, at stråtaget ikke ligefrem var i god stand, men heldigvis blev det afspejlet i den pris, jeg endte med at betale for huset, og det betød, at der var penge til at få lagt et helt nyt stråtag.

Stråtag kræver fagfolk

Modsat et mere almindeligt tag, der kan lægges af tømrere og andet godtfolk, er der kun én vej at gå, når det gælder et stråtag: Tækkemand!

Da der er så mange huse med stråtag på Fyn, er der heldigvis også adskillige tækkere at vælge mellem, så jeg gik på jagt efter dem med de bedste anbefalinger.

Det viste sig at være ganske nemt, for en af mine naboer havde året forinden fået lagt et nyt stråtag, og han var mere end tilfreds med alle aspekter af det udførte arbejde, og han anbefalede derfor samme tækkefirma: http://www.straatagfyhn.dk/

Jeg tog en snak med dem. Ejeren hedder Johnny, og han var både flink og yderst kompetent. Ingen store armbevægelser eller tomme løfter – bare solid håndværker. Ham valgte jeg – også hjulpet godt på vej af naboens anbefalinger og de flotte referencer (se her), han har.

Nyt tag – helt ny oplevelse

Huset fik helt spritnyt stråtag, og det var sgu en oplevelse at følge arbejdet. Sikke en stolthed de lagde i det – og en enorm præcision. Det tog én dag mere, end firmaet havde regnet med, men det var faktisk ikke deres skyld. En lastbil med en leverance brød i brand på motorvejen på vej herned, og det forsinkede selvfølgelig tingene. Men heldigvis kom ingen til skade ved branden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *