Ikke kategoriseret

Patient erstatning

En gang imellem så er lægerne – og især kirurgerne – nogle klovner. Forleden hørte jeg en fuldstændig usandsynlig historie. Det må være en joke. I korthed går det ud på, at en af mine veninders niece skulle opereres i sit højre knæ. Det var vist noget med menisken. Hun havde fået vredet sit knæ under en håndboldkamp.

Lille indgreb

Hun havde fået at vide, at det var en ganske almindelig operation, og der skulle ikke være grund til bekymring. Overhovedet.
Så hun blev altså indlagt til operation. Lægerne ville lave en kikkertoperation på hende. Det foregår, ved at de bogstaveligt talt fører ind lille kikkert ind i knæet via små snit i huden ved knæet. Så kan de undersøge og behandle menisken med det samme. Det er en operation, der kræver fuld bedøvelse, men den varer ikke så længe. Måske en god, halv times tid.

Min venindes niece havde sådan set været meget nervøs for det med bedøvelsen. Egentlig ikke operationen i sig selv. Men den nervøsitet overvandt hun. Hun kom på operationsbordet, og så lægger lægerne de små snit i det forkerte knæ!

Forkert knæ

Altså. Har de ikke set hendes journal? De må have været meget optaget af alle mulige andre ting end lige at koncentrere sig.
Heldigvis opdagede de fejlen og fik opereret det rigtige knæ.
Så langt så godt. Pigen kom hjem efter operationen, og det gik fint med det højre knæ. Men hun udviklede smerte i det venstre. Hendes forældre var sikre på, at smerterne i venstre knæ skyldtes den fejlagtige operation. Det er som bekendt aldrig godt at gribe ind i ting, der fungerer godt. Det kan skade dem. Og de mente, at det var det, der var sket.

Sag om patienterstatning

De kontaktede en advokat i Odense. De vidste, at han havde erfaringer med at køre sager mod hospitaler og læger. De havde læst om ham, når der var store sager om afslag på andre menneskers ansøgning om patienterstatning. Så de bad ham om hjælp. Han ville dog ikke bruge sin dyrebare tid på deres sag. Han mente, at det var så oplagt, at pigen var berettiget til at få patienterstatning, at han rådede dem til at alliere sig med en god advokat i Fredericia. Det ville være spild af hans tid og deres penge, hvis han skulle køre sagen for dem.

Det lyttede de til og de to kontakt til deres advokater hjemme i Fredericia. En af dem tog sig af sagen. Og ganske rigtigt. Det var en rutinesag, og advokaten i Fredericia fik den behandlet hurtigt. Det var så oplagt, at lægerne havde klokket gevaldigt i det. Pigen fik en stor erstatning.
Det skulle da bare mangle. Heldigvis er der, er ikke store ar på hendes knæ. Man kan kun lige ane de små snit ved knæene. De sidder heldigvis symmetrisk. Men alligevel. Er det ikke bare lidt bekymrende at tænke på, at veluddannede og dyrt betalte læger, kan lave sådan en fejl?
Pigen har siden været i behandling for smerterne i det venstre knæ. Det går godt, men hun kan stadig ikke vende tilbage til håndbolden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *