Ikke kategoriseret

Stor mand på ferie

Det er sommer, og vi er på campingtur med vores børn. De er 5 og 7 år gamle. Vi er kørt til Italien og har tænkt os at køre ned langs østkysten. Bade der, hvor vi kan, og lade børnene få al den friske pasta, de kan proppe i sig. Den lille er bare helt vild med frisk ravioli. Hun bliver en stor dame, hvis hun fortsætter med at spise så meget ravioli. Den store er lidt mere rolig, når det handler om pasta og spaghetti. Så længe der bare er godt med revet ost på, så er han glad.

Glad for mad = Tyk

Min mand og jeg er da også glade for pasta, men vi vil også smage på de andre lokale varer: pølserne og skinkerne, brød og oliven – og så naturligvis vinen. Vi elsker mad, kan du nok forstå. Min mand er virkeligt også dygtig til at lave god mad. Men han nyder også, når andre laver den til ham. Og sådan er det, når vi er på ferie. Vi laver ikke selv maden, selvom vores campingvogn har et minikøkken. Vi finder gode steder at spise. Vores minikøkken bliver brugt til at skære en melon eller højest en salat.
Men når man er så madglad, som vi er – og især min mand er – så har det konsekvenser. Man bliver nemt stor i det. (Vær nu ærlig, og sig det, som det er: Vi er overvægtige og store i det.) Selv er jeg ikke nået til det punkt, hvor jeg skal have tøj i de helt store størrelser, men hvis jeg ikke passer på, så kommer jeg snart dertil. Slankekur og gymnastik efter ferien er allerede på min to-do liste. Men min mand skal i særlige butikker med tøj til store mænd – https://www.storedrenge.dk/.

Det var, da vi var på tøjindkøb til ferien, at vi fandt ud af, at han er vokset gevaldigt over livet. Det var lidt af et problem at finde et par badebukser, han kunne passe. Vi fandt heldigvis et par, som han kunne få på uden problemer. Vi købte to af dem for en sikkerheds skyld. Vores unger har heldigvis ikke de problemer – endnu. De rører sig meget og elsker at bade. Hvis de kan få lov til det, kan de godt blive i vandet i timevis, når vi er på stranden. Men jeg ved godt, at hvis jeg ikke passer på dem og deres madvaner, så bliver de også store. Det vil jeg nødigt have. De skal ikke mobbes i skolen, fordi de er kraftige.
Men nu, mens vi er på ferie, skal vi ikke sidde og tælle kalorier. Vi skal nyde dagene, vi har sammen, vi skal se naturen og opleve landet.
Så alle mine tanker om overvægt og forkerte spisevaner skal jeg altså lægge fra mig nu. Ellers bliver jeg bare sur på mig selv, og det vil gå ud over de andre og ødelægge ferien. Både for dem og for mig selv.
Jeg kan begynde at lave sunde madplaner, når vi er på vej hjem. Et eller andet sted oppe på en tysk motorvej, mens min mand kører!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *