Ikke kategoriseret

Silkeborg

Der er stille på vagtcentralen her i nat. Jeg har nattevagt og sidder ved kaffebordet, vi har. Min kollega har lagt sig på divanen for at strække ryggen. Vi sludrer om dit og dat. Jeg har læst hans horoskop op for ham. Han tror ikke på den slags, men det er da hyggeligt at få at vide, at stjernerne fortæller, at han vil møde et dejligt menneske henne omkring den 27. august. Nu ved han det!

Advokat i Silkeborg?

Jeg bladrer i avisen for at lede efter en eller anden interessant artikel. Der er masser af artikler om det nye parkanlæg, som kommunen er ved at etablere. De er ikke så spændende. Vi kommer tit forbi stedet og har set fremskridtet. Jeg bladrer videre. Ser en lille artikel, der handler om en ung kvinde, som har sagsøgt kommunen. Hun vil have offererstatning, fordi hun mener, at kommunen har fejlet overfor hende, efter at hun som helt lille blev anbragt i en plejefamilie, hvor hun blev udsat for vold. Hendes advokat i Silkeborg siger, at kommunen ikke har taget underretninger om misbruget alvorligt, hvorfor kvinden i dag har psykiske problemer. Plejeforældrene havde udøvet vold overfor hende i årevis.
Vi kommenterer på sagen, min kollega og jeg. Han siger, at han synes at have læst om en lignende sag et andet sted i Danmark. Vistnok i et sted på Sjælland. Han kan ikke lige huske præcist, hvor men siger, at det her med vold og misbrug af børn i plejefamilier åbenbart er noget, der sker over hele landet.

Trist samfund

Jeg kan kun give ham ret. Jeg synes, det er forfærdeligt, at vi lever i et samfund, hvor plejeforældre ikke bliver screenet godt. Børn skal ikke mishandles. Hvordan kan man finde på at slå et barn? Vi kommer til at tale om, hvordan plejeforældre bliver godkendt som sådan. Er der ikke nogen kriterier, som skal opfyldes og overholdes? Bliver de ikke kaldt til samtaler om, hvordan det går i deres familier? Kan kommunernes socialforvaltninger ikke se, når noget er galt i familien?

Min kollega nævner noget om, at mange kommuner er underbemandet. Deres personale render hurtigt, så der vil uvægerligt være smuttere. Ja, ok, men burde de ikke lægge deres prioriteter om? Nedskæringer på kommunernes budgetter skal da ikke gå ud over børn. Jeg er ret harm på kvindens vegne. Hun kom hertil som flygtning og blev anbragt i en plejefamilie, fordi hendes egne forældre ikke kunne klare det psykiske pres, de havde levet under, under bombardementerne.
Jeg håber virkeligt, at hendes advokat får medhold i sagen. Han har udtalt, at han vil tage sagen helt til højesteretten, hvis det bliver nødvendigt. Det er en fighter – advokaten der!

Jeg bladrer videre i avisen. Der er flere små artikler om ulykker og et røveri, der er sket. Røveriet kender vi noget til. Det var i forgårs, da en bande løb ind i købmandsbutik og truede ekspedienten til at give dem kassens indhold. Hun nåede at trykke på alarmens panikknap, så vi kørte derhen, og fik tilkaldt politiet. De kendte godt til banden. Artiklen skriver, at de nu vil blive sagsøgt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *