Mode

Ingen mode uden Georg Jensen

Det er svært at skrive om mode indenfor smykker og design, uden man også nævner Georg Jensen, ikke? Georg Jensen smykker er bare en lille del af det imperium, der også dækker porcelæn og sågar tekstiler (alle kender vist Georg Jensen damask og den slags, ikke?).

Georg Jensen er et navn, der får mange med hang til tidløst og ofte sofistikeret enkelt design til at lytte efter, og det gælder både i Danmark og ude i den store verden. I for eksempel USA er Georg Jensen navnet et yderst eksklusivt brand – det samm gælder i Frankrig og Tyskland.

Hvordan ser Georg Jensen smykker ud i dag så?

Tag et kig på denne helt eksorbitant smukke ring:

Brodersen Kobborg Georg Jensen

Hver eneste lille detalje og linje er gennemtænkt, så dansk/skandinavisk og så RENT. Og det er altså et hit i store dele af verden, hvor det er forbundet med ganske megen prestige at lufte sine Georg Jensen smykker.

Når jeg siger tidløst, er der altså fakta bag. En af de mest populære designlinjer fra Georg Jensen er “Moonlight Grapes”, der sælger som varmt brød her i 2016 stadigvæk – og den er altså baseret på originale tegninger fra 1900 tallet! Se for eksempel denne smukke ring i guld:

2016-01-08_16-43-06

Når man kan designe noget i begyndelsen af 1900 tallet, der 116 år senere fremstår som det sidste skrig i smykkedesign, har man altså fat i noget af det rigtige, ikke? Og det kunne Georg Jensen.

At kvaliteten af fremstillingen og valget af materialer så er eminent og hysterisk nøje udvalgt er blot med til at cementere Georg Jensen smykker som toppen af poppen i smykker.

Andre danskere kan også! For eksempel Ole Lynggaard, der blev etableret i 1963 og i dag er et elsket smykkedesign på tværs af aldre og kontinenter. Jeg antager, du kender Ole Lynggaard smykker? Ellers kan jeg garantere dig for, at bare et hurtigt kig på dem vil gøre dig til en fan 🙂

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *