Mode

Mode til børn?

Dette indlæg er inspireret af den danske webshop med tøj til børn: Petit Flora, og inspirationen ligger i, at der synes at være en tendens til at købe dårligere og dårligere kvalitet børnetøj. Hvad kan denne trend mon skyldes?

Modetøj er dyrt – også til børn

Ingemarie Gurligadsen – en kendt ekspert i indkøbsvaner – fortæller, at presset på forældrene er stigende for at købe modetøj til deres børn. Og der er tale om ofte meget dyrt tøj, hvilket blot belaster tøjbudgettet.

Det betyder så, at når der skal købes vigtige beklædningsgenstande til børn som for eksempel:

Ja så er der ganske enkelt ikke penge på tøjbudgettet til at købe noget ordentligt. Og det har konsekvenser af forskellig art for børnene.

Nogle flyverdragter er så ringe i kvaliteten, at de ikke er vindtætte – andre er farvede med tekstilfarver, der afgiver stoffer til huden.

Nogle termostøvler er ikke åndbare, og det betyder, at mange børn, der har dem på i mange timer, får svamp i fødderne!

Nogle forældre er endda så trængte på tøjbudgettet, at de tyr til at låne penge for at dække de smås behov for tøj – og det kan de gøre ret nemt på hjemmesider, der sammenligner lån som for eksempel lånbank.dk

Køb godt tøj og fodtøj til børn!

Meldingen fra eksperterne er entydig: Køb ordentlig kvalitet og beskyt dine børn bedst muligt mod vejrliget. Glem ikke, at meget af det billigste skrammel, der sælges, ofte er fremstillet under forfærdelige forhold i Kina, Bangladesh og andre lande, hvor både børnearbejde og miljøsvineri hører til dagens orden. Den slags har de færreste lyst til at støtte.

Men for mange forældre er det altså en økonomisk kamp både at tilgodese børnenes krav og pres om modetøj og samtidig sikre kvalitet i det, vi kalder det “nødvendige tøj”.

Glem presset om modetøj

Helge Svenningsen – en kendt ekspert udi børneopdragelse – er ikke i tvivl:

Forældre er altså dem, der bestemmer, og det er både svagt og skadeligt for barnets opvækst, hvis forældrene bukker under for ligegyldigheder som presset om modetøj. Børn skal lære, at så længe de er børn, er det forældrene, der bestemmer. Jeg taler ikke for diktatur – men mere for et oplyst enevælde så at sige.

Og det har Svenningsen jo dybest set ret i, ikke? Ingen børn har godt af hverken curlingforældre eller af at få deres vilje hele tiden – det er ganske enkelt ikke måden at forberede dem på et voksenliv.

Hvad siger du?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *