Livsstil

Er fyrværkeri for kvinder?

Det er min oplevelse, at drengebørn i højere grad end pigebørn er vilde med at skyde fyrværkeri af. Jeg mindes gaderne nytårsaften, da jeg var barn, hvor drengene rendte rundt og skød heksehyl af og sendte den ene raket efter den anden i vejret.

Men faktisk var der også piger, som frejdigt tog del i sagerne, og som også gladelig deltog i nytårsløjerne hos naboerne på vejen. Dem var jeg selv en del af; løjerne var for mig at se sjovere end fyrværkeridelen på årets sidste aften.

Men er fyrværkeri egentlig mere for drenge end for piger? Og når vi senere i livet overværer det, er det så i højere grad mænd, mere end det er kvinder, der nyder det?

Jeg tror faktisk begge parter sætter pris på de festligheder, der er forbundet med fyrværkeri. Men måske er det forskellige elementer, vi bliver betaget af.

Mænd elsker krudt!

Krudt er jo mange ting. Det er farver, det er show, og det er larm. Og netop larmen – altså bragene – tror jeg er noget, der taler til mændene. De elsker et ordentligt brag! Hvis fyrværkeri var lydløst, så tror jeg ikke, det ville sige mange mænd ret meget. Dertil kommer den smukke del af det med farver på himlen – men mon ikke det i mændenes øjne blot er en sidegevinst ved selve det at fyre krudt af?

Kvinder elsker æstetik

For kvindernes vedkommende er jeg af den opfattelse, at raketternes flotte farver, deres kombinationer og den måde, de lyser himlen op på er betagende. Det er selve det at stå og nyde så flot et ’live-maleri’ på himlen, der er noget ganske specielt og betagende. Havde fyrværkeri ingen farver, så tror jeg ikke ret mange kvinder ville nyde det.

Men netop interessen for det flotte fyrværkerishow tror jeg eksisterer hos de fleste kvinder. Faktisk tror jeg, at mange også ser det som et romantisk øjeblik, hvis de får mulighed for at nyde et smukt fyrværkerishow sammen med deres mand eller kæreste.

Oplevelsen af at stå ude i kulden sammen og kigge op på himlen på en særlig aften kan virkelig tænde noget i en kvinde. Men ofte får vi kvinder ikke lov til at få den oplevelse. For hvem render rundt og skyder det hele af? Det gør mændene. Og gerne sammen med andre mænd. Lidt længere væk står kvinderne i flokke og nyder raketterne, mens de krydser fingre for, at de kære mænd passer på deres egen sikkerhed og kan komme ind og spise kransekage med alle ti fingre i god behold. Det er der egentlig ikke meget romantik over, og måske forspilder mange mænd en oplagt mulighed netop der på årets sidste dag, hvor kvinder nemt kan komme i det sentimentale hjørne og fundere over året, der er gået.

Måske skulle mændene i højere grad være tilstede i øjeblikket og udnytte den store mulighed for at dele et romantisk øjeblik med deres elskede. Det ville gøre nytåret til noget endnu mere særligt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *