Mange danskere tror fejlagtigt, at puslespil udelukkende er noget man beskæftiger sig med, når man er barn. Men dette er bestemt ikke tilfældet. Rigtig mange danskere i alle aldersgrupper nyder at pusle med de forskelligformede brikker i deres fritid. Nogle gør det blot for at få tiden til at gå, nogle gør det for at udfordre deres hjerne, og andre igen gør det fordi de synes det er sjovt. Uanset hvilken grund man har, er det helt sikkert at det at lægge puslespil kan være gavnligt på mange forskellige måder, uanset hvilken alder man har.
Puslespil hjælper med at træne hjernen
Adskillige undersøgelser har vist at puslespil kan være med til at styrke indlæringen hos både børn og voksne. Når man lægger puslespil træner man ubevidst hjernen til at arbejde hurtigere og mere effektivt. Dette skyldes at man bruger mange forskellige dele af hjernen i forbindelse med puslespil. På denne kan udfordrende puslespil være med til at styrke ens kognitive evner og færdigheder, hvilket man får gavn af både i forbindelse med studier, arbejde eller hvad hverdagen ellers byder på.
Også pensionister har gavn af at lægge puslespil
Som nævnt er det altså ikke blot børn der har godt af at lægge puslespil. Den gavnlige effekt puslespil har på hjernen gælder uanset hvor gammel man er, og uanset om man er studerende, kontorarbejder eller frisør kan puslespil hjælpe en med at forblive skarp og klar i hovedet.
Også pensionister kan nyde særligt godt af at lægge puslespil i fritiden. Udover at puslespillene er med til at holde deres hjerne sund og rask, er de også utroligt gode som tidsfordriv. Mange pensionister bruger en stor del af deres tid derhjemme, og det kan til tider være frustrerende hvis ikke de føler at de har noget at lave. Et puslespil kan her både hjælpe på sindet og kedsomheden.