Ikke kategoriseret

Godt budget

budget

Mange menneskers dårlige økonomi kunne blive forbedret ved at have et godt budget, og overholde det. Hvis man sætter sig ned og regner ud hvad man bruger, hvor meget man har så ville mange mennesker og især unge få et chok. Det ville for det første være en god ide at skille løn og forbrugskontoen ad.

Kilde: https://trygt.dk/laan-uden-sikkerhed

Dette gør man for at have styr på hvor meget man har at bruge hver måned. På den måde sikre man sig at man ikke bruger mere end man har, og gør at man ikke er nødt til at tage nogen dyre lån for at betale for ens forbrug. Mange unge har svært ved at holde styr på deres penge.

Dette sker da mange forældre ikke lærer deres børn at lave et budget. De får så svært ved at styre deres penge når de flytter hjemmefra, og gør at de må optage finansiering og kredit nu og her. Dette gør at unge tager kviklån og forbrugslån som aldrig før. Det er nu til dags også utrolig nemt at ansøge om et lån, og med online-lån kan det gøres upersonligt og rigtig hurtigt. Budgetplanlægning på skoleskemaet er der mange der snakker om, da det kunne forbedre de unges økonomi drastisk.

Godt i gang med dit budget

Vejen til et godt budget er rimelig simpel. Før du går i gang med at planlægge dit budget er der nogle ting som er vigtige. Du skal for det første have en oversigt over dine budget poster, dette vil sige både indtægter og udgifter som du har i løbet af måneden. Indtægter kunne være løn og eventuelle børnepenge etc.

Udgifter er så husleje, forsikring og meget mere. Du skal dog altid huske at lave en opsparing til uforudsete udgifter. Dette kunne være hvis din bil gik i stykker og du skulle have den repareret, eller hvis din vaskemaskine går i stykker og du skal have en ny. Når du skal lave et budget skal du derud over også have de rigtige papirer.

Dette gør du for at sikre at du skriver de rigtige tal ind, så du har et reelt overblik over de penge du bruger, så du ikke kommer til at regne forkert. Du kan derefter lave dit budget og udregne dit rådighedsbeløb om måneden. Det kan anbefales at bruge nogle budgetværktøjer til at lave dit budget så det bliver endnu mere overskueligt. Dette kunne f.eks. være at få en budget mappe i banken, og holde dine papirer og budgetplanlægning samlet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *